9 Ιαν 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

της Εκάτης Φεγγαρόλουστης του Οψιδιανού



Σοκ έχει κυριεύσει τις Ελληνίδες μάγισσες και μέντιουμ. Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ρουμανία, αναμένεται να υποβληθεί και στην Ελλάδα προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που θα προσδιορίζει το θεσμικό πλαίσιο για τη μαγεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο νέος νόμος-πλαίσιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

  • Την ίδρυση κρατικών ΑΕΙ Μαγείας σε Θεσσαλία και Σαμοθράκη, τα οποία θα βρίσκονται σε απευθείας συνεργασία με αντίστοιχα πανεπιστήμια στη Ρουμανία, την Ιρλανδία και την Τουρκία (Πανεπιστήμιο Μαγείας της Σμύρνης).

  • Την εξομοίωση των άνωθι προς ίδρυση ΑΕΙ με τα ιδιωτικά κολέγια των Μαγικών Ταγμάτων και Μυστικών Αδελφοτήτων ανά τον κόσμο (Ο.Τ.Ο, Ναΐτες, Ροδόσταυροι, Ελευθεροτέκτονες, Ιλλουμινάτοι κ.ο.κ)

  • Την προκήρυξη θέσεων μαγισσών, καθότι το επάγγελμα θα είναι κλειστό και θα υπάρχει ορισμένος αριθμός μαγισσών σε κάθε πόλη, καθώς και την ίδρυση Μαγικών Συλλόγων στους οποίους θα υπάγονται αυτές.


Επίσης, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, κάθε πτυχιούχος μάγισσα θα κάνει δεκαοκτάμηνη άσκηση μετά την απόκτηση του πτυχίου της και στη συνέχεια θα δίνει εξετάσεις στο Μαγικό Σύλλογο στον οποίο επιθυμεί να υπαχθεί. Μετά την απόκτηση της άδειας οφείλει να κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία (ΚΑΔ ΙΗ-666) και να ασφαλιστεί στο ΤΕΒΕ.

Μέχρι τη συμπλήρωση 5 ετών άσκησης της Μαγείας, η Μάγισσα θα λέγεται Παρά Μαντείαις. Από τα 5 έως τα 15 έτη, θα λέγεται Παρά Γητείαις, και θα μπορεί να έχει ασκούμενες. Μετά τη συμπλήρωση των 15 χρόνων θα είναι Παρά Κατάραις και θα έχει στη διάθεσή της τα ισχυρότερα ξόρκια.

Τα μαγικά ζώα της Μάγισσας, καθότι δε θεωρούνται ζώα, άρα πράγματα, με την έννοια του Αστικού Κώδικα (όπως κρίθηκε με την υπ. Αριθμόν 2323/2010 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ), αλλά πνεύματα, με το νέο νόμο-πλαίσιο θα θεωρούνται υπάλληλοι της Μάγισσας και γι' αυτό είναι υποχρεωτική η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ.


Το νέο νομοσχέδιο έχει γίνει δεκτό από τη μαγική κοινότητα της Ελλάδος με ποικίλες αντιδράσεις. Όπως και στη Ρουμανία, άλλες μάγισσες είναι αγανακτισμένες με τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης και την επαχθή κατηγοριοποίηση του λειτουργήματός τους, και άλλες χαίρονται, με την αιτιολογία ότι ο νέος νόμος-πλαίσιο αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξή τους.

Όλες, ωστόσο, είναι απαισιόδοξες για το μέλλον, ειδικά μετά την πτώχευση του Hogwarts και την εισβολή του βρετανικού ΣΔΟΕ στη μεγάλη γιορτή του Χειμερινού Ηλιοστασίου στο Στόουνχεντζ.


EDIT: Προχώρησε το νομοσχέδιο για τη σχολή Φανταστικών Επιστημών, στην οποία μου έγινε και τιμή να λάβω έδρα Μυθολογίας (ή Ζομπολογίας, ή Παπαρολογίας).


6 σχόλια:

Γεφυριστές είπε...

Εξαιρετικό!! Να προσθέσω δύο νεότερες πληροφορίες;
-Για σκούπες με ξύλινο κοντάρι η αντικειμενική δαπάνη ορίζεται σε 15.000 ευρώ και για εκείνες με πλαστικό προστίθενται 1.000 ευρώ ανά έτος κτήσης.
-Επίσης θα λαμβάνεται υπόψιν ένα τεκμαρτό ετήσιο κόστος κατανάλωσης αέρα για τις πτήσεις τους, ώστε να εκτιμάται σωστά το τεκμαρτό εισόδημά τους ως ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα. Έτσι για τη στοιχειώδη μονόωρη νυκτερινή πτήση, ακόμα, και να μην την κάνει η μάγισσα, η εφορία θα επιβάλλει τεκμήρια διαβίωσης ύψους 20.000 ευρώ ετησίως για την μοναχική και 25.000 ευρώ για τις έχουσες ζώα, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα πάνω από το όριο του ενός.

Ανώνυμος είπε...

theikooooo epishs exw na dhlwsw oti me to en logw nomothetiko plaisio skopos ths kuvernhshs einai h eksomoiwsh papadariou-palaiwn thrhskeiwn katw apo neo foro-tsounami!!!
Epishs isws krithei aparaithth h dhmiourgia A....Tei gia nees texnologika katartismenes magisses ,dioti kai h mageia thelei ton germano ths lol!!!!

Δημήτρης Τερζής είπε...

Κι έλεγα ότι είμαι ο μόνος άνω των ΑΝΤΑ που του αρέσει ο Χάρι Πότερ!

Unknown είπε...

@ Γεφυριστές: και πού να συμπεριληφθεί και η κοστολόγηση των ξορκιών για να περιληφθούν στο φόρο εισοδήματος...

@ Ανώνυμο: Εννοείς και psychonauts και cyber-chaotists? Πολύ πιθανό. Και φυσικά σιγά σιγά αυτα τα ΤΕΙ θα εξομοιωθούν με τα ΑΕΙ και θα ξεσπάσει νέος εμφύλιος.

@ Δημήτρη Τερζή: Λυπάμαι αν θα σε στενοχωρήσω, αλλά έχω πάνωκατω μια πενταετία μέχρι τα πρώτα -άντα :P

tempelxaneio είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι πριν κάποια χρόνια όταν δημιουργούσαμε το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Φανταστικών Επιστημών δεν πήραμε καν τους εαυτούς μας στα σοβαρά. Αλλά ο καιρός ήρθε τελικά!
Pooka, θα δημοσιεύσω το πρόγραμμα εντός ημερών. Εκ της διεύθυνσης, θέλουμε να αναλάβετε καθήκοντα ως νομικός σύμβουλος και σύμβουλος προγράμματος. Στείλτε μας το CV σας γραμμένο με μύξες σκαθαριού.

Unknown είπε...

Έστειλα και θέλω κι έδρα, τα είπαμε αυτά.

Ο οδηγός σπουδών αναλυτικά εδώ:
http://tempelxaneio.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...