26 Νοε 2010

Ρωτάτε - Απαντάμε (26/11/10)


Το μπλογκ Stinmpooka έχει την τιμή να σας ανακοινώσει ότι εγκαινιάζει καινούρια στήλη, το "Ρωτάτε - Απαντάμε", όπου κάθε Παρασκευή θα απαντώνται έγκυρα, εγκαιρα και πάνω από όλα εμπεριστατωμένα απορίες αναγνωστών. Αν θέλετε να στείλετε κι εσείς τις ερωτήσεις σας, επικοινωνήστε με το μπλογκ στο FB ή στείλτε e-mail στo thepookaway@gmail.com.




Αγαπητό Πούκα: Τι κάνανε τα ύψη και τα έδειρε ο άνεμος; Ο άνεμος μπορεί να πάρει όσα και το ποτάμι;

ένας αναγνώστης


Αγαπητέ Ένα Αναγνώστη (πώς λέμε “ένα το χελιδόνι”),


Η ερώτηση που μας θέσατε είναι πραγματικά πολύ δύσκολη και χρειάστηκαν άπειρες εργατοώρες έρευνας, όμως η απάντηση βρέθηκε.

Όπως έχει αποδειχθεί, η ανθρωπότητα κατάγεται από το Σείριο, όπου όλοι έχουν κεφάλι σκύλου, συνδέονται μεταξύ τους σειριακά, αντί για όνομα έχουν σειριακούς αριθμούς και μετρούν με το δυαδικό σύστημα. Στη μυθολογία, λοιπόν, των μυστήριων αυτών προγόνων μας, λέγεται ότι μια ομάδα μπάσκετ, μπουχτισμένη από το PC, ξεσηκώθηκε εναντίον των δυναστών τους και διεκδίκησε wireless και μεγαλύτερη ποικιλία ψηφίων στο αριθμητικό σύστημα. Έγιναν γνωστοί ως η τρομοκρατική ομάδα “Υ.Ψ.Η” (από το “Υπηρεσία Ψυχικού Ηρωισμού”, κι επειδή ήταν πολύ ψηλοί, μπσκετμπολίστες γαρ) και έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά στα Σειριακά Ζιγκουράτ.

Για την αντιμετώπισή τους, οι Κυνοκέφαλοι Άρχοντες στο Σείριο έφτιαξαν ειδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τους “ΑΝΕΜΟΣ” (δεν είναι κάποιο αρκτικόλεξο, απλά άκουγαν πολύ ANEMOS) και ξεκίνησαν αμέσως τις επιχειρήσεις εξάρθρωσης. Το ανθρωποκυνηγητό πήρε πολύ καιρό, ώσπου η ΑΝΕΜΟΣ βρήκε τη γιάφκα των Υ.Ψ.Η και, σε μια επιχείρηση αντάξια ταινίας παραγωγής του Μπρουκχάιμερ, έβαλε ένα τέλος...

Γύρω στα 5.000 χρόνια μετά, η δεσποινίδα Μπροντέ είδε όσα προαναφέρθηκαν σε ένα όνειρο και συγκλονίστηκε τόσο πολύ, που ονόμασε το έργο που έγραφε τότε “Ανεμοδαρμένα 'Υψη”, στο οποίο έβαλε και πολλά subliminal messages για την ιστορία στο Σείριο. Βέβαια, για να τα καταλάβει κανείς καλύτερα, θα πρέπει να ακούσει το “Wuthering Heights” της Kate Bush ανάποδα, στη σπάνια, ειδική εκτέλεση που έχει τον ενισχυτή στο 11.






Όσο για το αν ο άνεμος (όχι η ομάδα ΑΝΕΜΟΣ), μπορεί να πάρει περισσότερα από το ποτάμι, η απάντηση εντοπίζεται στους αρχαίους παπύρους της κινεζικής δυναστείας Σινγκ Σινγκ. Εκεί μαθαίνουμε για τη διασημότερη εταίρα του αρχαίου κόσμου, το Πο-Τα-Μι (ήταν ερμαφρόδιτη), η οποία ήταν εξαιρετική κατάσκοπος, αφού, κάθε φορά που έκανε σεξ με κάποιον, μάθαινε όλα τα μυστικά του και τα πουλούσε για αστρονομικά ποσά. Από τότε έμεινε η φράση “να το πάρει το Πο Τα Μι”, που σημαίνει να αποκαλύπτεις κάτι που ο άλλος θα έπρεπε να το βρει μόνος του, αλλά βαριόταν και περίμενε να το μάθει από σένα.

Ως εκ τούτου, το ποτάμι πάντα θα παίρνει περισσότερα από τον άνεμο, καθότι ο άνεμος πήρε και σήκωσε μόνο τις φούστες της Σκαρλετ Ο' Χαρα και το μουστάκι του Ρετ Μπάτλερ, ενώ το ποτάμι, όσο θα υπάρχουν μυστικά, θα παίρνει και θα παίρνει και θα παίρνει...



Αγαπητό Πούκα: α. το “Όσα παίρνει ο Άνεμος” είναι ρεπορτάζ για το λάδωμα που δέχεται ο άνεμος;

β. Πού μπορώ να βρω ένα βαλσαμωμένο κοκκινολαίμη;

μια αναγνώστρια


Αγαπητή αναγνώστρια,

Τι διάολο, συνεννοημένοι είστε και με ρωτάτε για ανέμους σήμερα; Όχι, το “Όσα Παίρνει ο Άνεμος” δεν είναι ρεπορτάζ για το λάδωμα, καθότι ο άνεμος είναι αέρας και ως αέρας δεν επιδέχεται λαδώματος, καθότι δεν μπορεί να σκουριάσει. Σκουριάζουν μόνο τα στερεά μέταλλα, όπως ο σίδηρος και τα σκουλαρίκια που αγοράζουμε στο Μοναστηράκι. Το “Όσα Παίρνει ο Άνεμος” είναι μια τραγωδία για έναν τυφώνα, τον τυφώνα Αφροξυλάνθη, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, σήκωσε την southern belle φούστα με κρινολίνο μιας Νότιας ρατσίστριας τσιφλικούς, της Σκάρλετ ο Χάρα και ξεκόλλησε το μουστάκι του αγαπημένου της, Ρετ, μπάτλερ του Μπάτμαν (ο οποίος το άλλαξε μετά σε Άλφρεντ, γιατί το μουστάκι που ξανάβγαλε επέμενε να αλλάξει όνομα).

Άλλα σημαντικά μουστάκια στην ιστορία είναι το μουστάκι του Μπαρμπαγιώργου, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Φρέντι Μέρκιουρι.

Ο κοκκινολαίμης (redneckius texanus officinalis) είναι ένα μεγάλο πτηνό που ενδημεί στις Νότιες ΗΠΑ. Ζυγίζει κατά μέσο όρο 80-90 κιλά και τρέφεται με pizza hut και budweiser. Χαρακτηριστικά του είναι ο κόκκινος σβέρκος η οπλοφορία, η θρησκοληψία, το μπάντζο και το μάσημα καπνού. Θα βρείτε άπλετους κοκκινολαίμηδες στις περιοχές του Τέξας, της Αριζόνα κτλ, αλλά εφόσον το κυνήγι και το βαλσάμωμά τους απαγορεύεται (από τη Διεθνή Συνθήκη για την Προστασία των Ρέντνεκς, όπως υπογράφτηκε από το Κόμμα των WovenHand-άδων το 2009 έξω από το ΑΝ Club) θα έχετε πρόβλημα να σκοτώσετε και να τον βαλσαμώσετε αυτοπροσώπως. Μπορείτε, όμως, να βρείτε σπάνια δείγματα στο μουσείο του P.T. Barnum ή να επικοινωνήσετε με την εκπομπή του Ρίπλεϋ.




Κάθε Ιούλιο τα σμήνη των Ρέντνεκς συναντούνται στην ετήσια συνάντησή τους στην Αριζόνα, όπου επιδίδονται σε σκοποβολή κονσέρβας, διαγωνισμό yodelling και κύλισμα λάσπης


8 σχόλια:

Νεφελοχίμ είπε...

χαχα αν είναι να παραληρείς πάντα τόσο απολαυστικά, PLEASE παραλλήρα κι άλλο. Θεϊκό!

Κάνας-δυό αναγνώστες είπε...

Τελικά είχες δίκιο για τη δυναστεία των Σίνγκ Σίνγκ. Μάλιστα ο μεγάλος τροβαδούρος Τράβιος ο Μέγας είχε κάποτε απαγγείλει και ένα μελοποιημένο ποίημα αφιερωμένο στη τρανή ιστορία των προγώνων του : http://www.youtube.com/watch?v=G1f2M5G9KG8

Unknown είπε...

@Νεφελοχίμ: Ο γιατρός που με εξέτασε, πάντως, είπε ότι το παραλήρημά μου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την κατανάλωση αρκουδακίων Haribo.

@Κανας-δυο ααναγνώστες: Έχεις δίκιο, και μάλιστα να πούμε ότι αυτό το τραγούδι ηχογραφήθηκε στις φυλακές Σινγκ-Σινγκ, όπου πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη δυναστεία και έκαναν αυτό το τραγούδι ύμνο της φυλακής. Είναι γνωστός ο ανταγωνισμός που είχαν με τις φυλακές Folsom και το αντίστοιχο τραγούδι "Folsom Prison Blues" του Johnnie Cash.

tempelxaneio είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tempelxaneio είπε...

You are out of your mind!!! Σε απευθείας σύνδεση με την δεξαμενή κουλαμάρας :P

tempelxaneio είπε...

Αγαπητό πούκα, μιας και έπιασες τα κλασσικά, ξέρεις μήπως και γιατί τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας?

Δημήτρης Τερζής είπε...

Α - Ψ - Ο - Γ - Η

Unknown είπε...

@Tempelxaneio: Tha sou apantisw prosexws. Dld twra. Hahah

@Δημητρης Τερζης: Ευχαριστω πολυ πολυ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...